Code: BRC0049F
Description: Meat, beef, forequarter, raw (average of several cuts), BrazilBos taurus << Carne, boi, quarto dianteiro, crua (média de diferentes cortes), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ624-----Calculado
Energykcal149-----Calculado
Moistureg71,52,9961,574,115228,421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg19,71,7716,021,615228,421,1681Calculado
Lipidsg7,794,254,3020,415228,421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,980,180,791,5515228,421,1681Analítico
Cholesterolmg49,15,9138,754,261681Analítico
Total saturated fatty acidsg3,372,062,017,5061681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg3,282,531,928,4261681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,180,140,090,4661681Analítico
Trans fatty acidsg0,210,160,090,5361681Analítico
Calciummg3,890,353,624,3661681Analítico
Ironmg1,800,311,312,1461681Analítico
Sodiummg65,21,0663,866,161681Analítico
Magnesiummg16,11,6614,217,561681Analítico
Phosphormg15118,512416361681Analítico
Potassiummg27637,324131961681Analítico
Zincmg3,320,482,633,6561681Analítico
Coppermg0,060,010,050,0861681Analítico
Seleniummcg2,24-1,473,0121764Analítico
Vitamin Amcg2,361,84-4,2561681Analítico
Vitamin Amcg2,361,84-4,2561681Analítico
Vitamin Dmcg0,09----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,16----1742Atribuído
Thiaminemg0,080,06-0,1361681Analítico
Riboflavinmg0,130,090,040,2161681Analítico
Niacinmg2,571,240,913,9161681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,020,02-0,0461681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg2,81----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing19,71,7716,021,615228,421,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).