Code: BRC0049G
Description: Cheese, processed, Brazil << Queijo, fundido, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1258-----Calculado
Energykcal302-----Calculado
Moistureg45,8---1242Analítico
Total carbohydratesg0,10-----Calculado
Available carbohydratesg0,10-----Calculado
Proteinsg27,4---1242Analítico
Lipidsg21,4---1242Analítico
FibergNA---1242Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg5,40---1242Analítico
Cholesterolmg64,0----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg12,4----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg5,69----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,31----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,80----1681Atribuído
Calciummg384---1598Atribuído
Ironmg0,32----1681Atribuído
Sodiummg928----1681Atribuído
Magnesiummg19,0----1681Atribuído
Phosphormg687----1681Atribuído
Potassiummg230----1681Atribuído
Manganesemg0,02----1681Atribuído
Zincmg1,55----1681Atribuído
Coppermg0,05----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg616----1742Atribuído
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr----1681Atribuído
Riboflavinmg0,24----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg1,22----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00---11681Atribuído
Folatemcg4,77----1765Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing27,4---1242Analítico

Data source:

242 - Axiotes VLG. Qualidade protéica de queijos tipo coalho, prato, requeijão do Norte e fundido [dissertação]. Recife: Universidade Federal de Pernambuco, Centro de Ciências da Saúde; 1991. 73 p.
598 - Verruma-Bernardi MR, Damásio MH, Valle JLE, Oliveira AJ. Elaboração do queijo mozarela de leite de búfala pelos métodos tradicional e da acidificação direta. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 138-44.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1765 - Australian Food Composition Database. Nutrient tables for use in Australia (NUTTAB). 2015. Disponível em:https://www.foodstandards.gov.au/science/monitoringnutrients/afcd/Pages/foodsearch.aspx

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).