Code: BRC0049G
Description: Cheese, processed, Brazil << Queijo, fundido, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1258 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 302 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 45,8 | - | - | - | 1 | 242 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,10 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,10 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 27,4 | - | - | - | 1 | 242 | Analítico |
| Lipids | g | 21,4 | - | - | - | 1 | 242 | Analítico |
| Fiber | g | NA | - | - | - | 1 | 242 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 5,40 | - | - | - | 1 | 242 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 64,0 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 12,4 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 5,69 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,31 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,80 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Calcium | mg | 384 | - | - | - | 1 | 598 | Atribuído |
| Iron | mg | 0,32 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Sodium | mg | 928 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 19,0 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 687 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Potassium | mg | 230 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Zinc | mg | 1,55 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 616 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,24 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 1,22 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1681 | Atribuído |
| Folate | mcg | 4,77 | - | - | - | - | 1765 | Atribuído |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 27,4 | - | - | - | 1 | 242 | Analítico |
Data source:
242 - Axiotes VLG. Qualidade protéica de queijos tipo coalho, prato, requeijão do Norte e fundido [dissertação]. Recife: Universidade Federal de Pernambuco, Centro de Ciências da Saúde; 1991. 73 p.598 - Verruma-Bernardi MR, Damásio MH, Valle JLE, Oliveira AJ. Elaboração do queijo mozarela de leite de búfala pelos métodos tradicional e da acidificação direta. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 138-44.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1765 - Australian Food Composition Database. Nutrient tables for use in Australia (NUTTAB). 2015. Disponível em:https://www.foodstandards.gov.au/science/monitoringnutrients/afcd/Pages/foodsearch.aspx