Code: BRC0049T
Description: Soy, grain, raw, Brazil (average of the different species)Glycine max L. Merril << Soja, grão, cru, Brasil (média de diferentes variedades), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1782-----Calculado
Energykcal427-----Calculado
Moistureg9,701,929,709,7074,1220Analítico
Total carbohydratesg22,6-----Calculado
Available carbohydratesg10,7-----Calculado
Proteinsg39,9-39,440,524,793Calculado
Lipidsg22,30,7820,823,164,793,1220Analítico
Fiberg11,9-2,1121,724,793Analítico
AlcoholgNA------
Ashg5,440,145,245,6074,1220Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg3,23----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg4,94----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg12,6----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummg20342,815318307793,1220Analítico
Ironmg13,54,105,0518307793,1220Analítico
Sodiummg10,80,1110,618307793,1220Analítico
Magnesiummg21013,119318307793,1220Analítico
Phosphormg45372,841018307793,1220Analítico
Potassiummg1590133141518307793,1220Analítico
Manganesemg2,220,341,5880,07793,1220Analítico
Zincmg3,54---1793Analítico
Coppermg1,17---1793Analítico
Seleniummcg80,0---1793Analítico
Vitamin Amcg2,44----1742Atribuído
Vitamin Amcg1,22----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,95----1742Atribuído
Thiaminemg0,86----1742Atribuído
Riboflavinmg0,86----1742Atribuído
Niacinmg1,60----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,38----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg5,92----1742Atribuído
Folatemcg370----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing39,9-39,440,524,793Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
793 - Felberg I, Deliza R, Gonçalves EB, et al. Bebida mista de extrato de soja integral e castanha-do-brasil: caracterização físico-química, nutricional e aceitabilidade do consumidor. Alim Nutr. 2004; 15(2): 163-74.
1220 - Vieira CR, Cabral LC, Paula ACO. Composição centesimal e conteúdo de aminoácidos, ácidos graxos e minerais de seis cultivares de soja destinadas à alimentação humana. Pesq Agropec Bras. 1999; 34(7): 1277-83.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).