Code: BRC0050C
Description: Cashew, juice, concentrated, BrazilAnacardium occidentale L. << Caju, suco, concentrado, envasado, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ191-----Calculado
Energykcal45-----Calculado
Moistureg88,4---11681Analítico
Total carbohydratesg10,7-----Calculado
Available carbohydratesg10,1-----Calculado
Proteinsg0,40---11681Analítico
Lipidsg0,20---11681Analítico
Fiberg0,63---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,29---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgNA------
Total monounsaturated fatty acidsgNA------
Total polyunsaturated fatty acidsgNA------
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg0,800,160,700,983984,1163,1681Analítico
Ironmg0,190,090,130,293984,1163,1681Analítico
Sodiummg38,45,8733,945,03984,1163,1681Analítico
Magnesiummg8,620,428,339,103984,1163,1681Analítico
Phosphormg10,2-9,0911,42984,1681Analítico
Potassiummg1086,361021153984,1163,1681Analítico
Manganesemg0,070,010,070,073984,1163,1681Analítico
Zincmg0,090,020,070,113984,1163,1681Analítico
Coppermg0,040,010,040,053984,1163,1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg13,9----302,1112,1296Calculado
Vitamin Amcg6,95----302,1112,1296Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,03---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg161-138183277,1681Analítico
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

77 - Aldrigue ML. Desenvolvimento e validação de metodologia analítica, utilizando a CLAE, para determinação de vitamina C em frutas e seus principais produtos [tese]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1998. 180 p.
302 - Rodriguez-Amaya DB. Assessment of the provitamin A contents of foods - the Brazilian experience. J Food Compos Anal. 1996; 9: 196-229.
984 - Morgano MA, Queiroz SCN, Ferreira MMC. Determinação dos teores de minerais em sucos de frutas por espectrometria de emissão óptica em plasma indutivamente acoplado (ICP-OES). Ciênc Tecnol Aliment. 1999; 19(3): 344-8.
1112 - Assunção RB. Caju: carotenóides e vitamina C em produtos processados em frutos in natura de diferentes variedades e localizações geográficas [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2001. 81 p.
1163 - Soares LMV, Shishido K, Moraes AMM, Moreira VA. Composição mineral de sucos concentrados de frutas brasileiras. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 202-6.
1296 - Assunção RB, Mercadante AZ. Carotenoids and ascorbic acid composition from commercial products of cashew apple (Anacardium occidentale L.). J Food Compos Anal. 2003; 16: 647-57.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).