Code: BRC0050F
Description: Meat, beef, hindquarter, raw (average of several cuts), BrazilBos taurus << Carne, boi, quarto traseiro, crua (média de diferentes cortes), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ645-----Calculado
Energykcal154-----Calculado
Moistureg70,34,4452,775,433228,399,421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg20,92,2016,729,833228,399,421,1681Calculado
Lipidsg7,826,070,4931,833228,399,421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,990,100,701,1233228,399,421,1681Analítico
Cholesterolmg47,57,8735,367,0181681Analítico
Total saturated fatty acidsg3,652,591,5211,9181681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg3,282,231,5210,2181681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,120,060,080,24181681Analítico
Trans fatty acidsg0,160,170,030,73181681Analítico
Calciummg3,501,102,426,50181681Analítico
Ironmg1,650,291,152,13181681Analítico
Sodiummg52,211,337,479,2181681Analítico
Magnesiummg18,42,9711,722,3181681Analítico
Phosphormg16818,6129192181681Analítico
Potassiummg29552,6151361181681Analítico
Zincmg3,470,732,394,59181681Analítico
Coppermg0,040,020,020,08181681Analítico
Seleniummcg3,582,301,239,70121745,1764Analítico
Vitamin Amcg2,561,50-4,64181681Analítico
Vitamin Amcg2,561,50-4,64181681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,33----1742Atribuído
Thiaminemg0,110,020,080,14181681Analítico
Riboflavinmg0,110,050,040,20181681Analítico
Niacinmg3,301,271,555,99181681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,020,03-0,12181681Analítico
Cobalamin (B12) mcg3,44----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg7,84----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing21,02,2016,729,833228,399,421,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
399 - Almeida JC, Perassolo MS, Camargo JL, et al. Fatty acid composition and cholesterol content of beef and chicken meat in Southern Brazil. Rev Bras Ciênc Farm. 2006; 42(1): 109-17.
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).