Code: BRC0050T
Description: Soy, grain, unshelled, cooked, unsalted, BrazilGlycine max L. Merril << Soja, grão, descascada, cozida, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ522-----Calculado
Energykcal124-----Calculado
Moistureg73,5---1409Analítico
Total carbohydratesg8,44-----Calculado
Available carbohydratesg7,33-----Calculado
Proteinsg11,3---1409Analítico
Lipidsg5,31---1409Analítico
Fiberg1,11---1409Analítico
Alcoholg-------
Ashg1,36---1409Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,77----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg1,17----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg3,00----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummg59,5----793,1220Atribuído
Ironmg3,94----793,1220Atribuído
Sodiummg3,15----793,1220Atribuído
Magnesiummg61,7----793,1220Atribuído
Phosphormg132----793,1220Atribuído
Potassiummg466----793,1220Atribuído
Manganesemg0,65----793,1220Atribuído
Zincmg1,04----793Atribuído
Coppermg0,34----793Atribuído
Seleniummcg23,4----793Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg0,27----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1742Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,23----1742Atribuído
Thiaminemg0,25----1742Assumido
Riboflavinmg0,25----1742Assumido
Niacinmg0,47----1742Assumido
Pyridoxine (B6)mg0,00----1742Assumido
Cobalamin (B12) mcg0,00----1742Assumido
Vitamin Cmg1,74----1742Assumido
Folatemcg108----1742Assumido
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing11,3---1409Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

409 - Berno LI, Guimarães-Lopes TG, Canniatti-Brazaca SG. Avaliação da composição centesimal, digestibilidade e atividade inibitória de tripsina em produtos derivados de soja (Glycine max). Alim Nutr. 2007; 18(3): 277-82.
793 - Felberg I, Deliza R, Gonçalves EB, et al. Bebida mista de extrato de soja integral e castanha-do-brasil: caracterização físico-química, nutricional e aceitabilidade do consumidor. Alim Nutr. 2004; 15(2): 163-74.
1220 - Vieira CR, Cabral LC, Paula ACO. Composição centesimal e conteúdo de aminoácidos, ácidos graxos e minerais de seis cultivares de soja destinadas à alimentação humana. Pesq Agropec Bras. 1999; 34(7): 1277-83.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).