Code: BRC0051B
Description: Collard green, boiled, drained, without oil, unsalted, BrazilBrassica oleracea << Couve, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 106 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 25 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 91,6 | - | 88,2 | 94,9 | 2 | 879,1546 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 4,01 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Available carbohydrates | g | 1,12 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Proteins | g | 2,66 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Lipids | g | 0,51 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Fiber | g | 2,89 | - | - | - | - | 1681 | Assumido | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 1,25 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Total saturated fatty acids | g | 0,11 | - | - | - | - | 1681 | Calculado | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | - | 1681 | Calculado | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,12 | - | - | - | - | 1681 | Calculado | 
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Calcium | mg | 236 | - | - | - | 1 | 879 | Analítico | 
| Iron | mg | 0,57 | - | 0,50 | 0,63 | 2 | 879,1546 | Analítico | 
| Sodium | mg | 10,7 | - | - | - | 1 | 879 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 41,4 | - | - | - | - | 879 | Atribuído | 
| Phosphor | mg | 40,6 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Potassium | mg | 582 | - | - | - | 1 | 879 | Analítico | 
| Manganese | mg | 0,29 | - | - | - | 1 | 879 | Analítico | 
| Zinc | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 879 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,04 | - | - | - | 1 | 879 | Analítico | 
| Selenium | mcg | 0,24 | - | - | - | - | 1754 | Atribuído | 
| Vitamin A | mcg | 466 | - | - | - | - | 302 | Atribuído | 
| Vitamin A | mcg | 233 | - | - | - | - | 302 | Atribuído | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 1,08 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Thiamine | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Riboflavin | mg | 0,19 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Niacin | mg | 1,38 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,04 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vitamin C | mg | 35,8 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído | 
| Folate | mcg | 12,5 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - | 
| Vegetable protein | g | 2,66 | - | - | - | - | 1681 | Calculado | 
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - | 
Data source:
302 - Rodriguez-Amaya DB. Assessment of the provitamin A contents of foods - the Brazilian experience. J Food Compos Anal. 1996; 9: 196-229.879 - Kawashima LM, Soares LMV. Mineral profile of raw and cooked leafy vegetables consumed in Southern Brazil. J Food Compos Anal. 2003; 16: 605-11.
1546 - Machado FMVF. Disponibilidade de ferro em ovo, cenoura e couve e em suas misturas [dissertação]. Piracicaba: Universidade de São Paulo, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz; 2005. 88 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1754 - LIVRE LIVRE