Code: BRC0051C
Description: Cashew, pulp, frozen, BrazilAnacardium occidentale L. << Caju, polpa, congelada, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ165-----Calculado
Energykcal39-----Calculado
Moistureg89,8---11681Analítico
Total carbohydratesg9,35-----Calculado
Available carbohydratesg8,54-----Calculado
Proteinsg0,48---11681Calculado
Lipidsg0,15---11681Analítico
Fiberg0,82---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,20---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgNA------
Total monounsaturated fatty acidsgNA------
Total polyunsaturated fatty acidsgNA------
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg0,84---11681Analítico
Ironmg0,15---11681Analítico
Sodiummg4,16---11681Analítico
Magnesiummg7,07---11681Analítico
Phosphormg9,77---11681Analítico
Potassiummg87,7---11681Analítico
Manganesemg0,05---11681Analítico
Zincmg0,08---11681Analítico
Coppermg0,07---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg18,2----1112,1296Calculado
Vitamin Amcg9,09----1112,1296Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,02---11681Analítico
Niacinmg2,25---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg118-118119-77,1681Analítico
Folatemcg0,00------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

77 - Aldrigue ML. Desenvolvimento e validação de metodologia analítica, utilizando a CLAE, para determinação de vitamina C em frutas e seus principais produtos [tese]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1998. 180 p.
1112 - Assunção RB. Caju: carotenóides e vitamina C em produtos processados em frutos in natura de diferentes variedades e localizações geográficas [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2001. 81 p.
1296 - Assunção RB, Mercadante AZ. Carotenoids and ascorbic acid composition from commercial products of cashew apple (Anacardium occidentale L.). J Food Compos Anal. 2003; 16: 647-57.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).