Code: BRC0052B
Description: Cauliflower, boiled, drained, without oil, unsalte, BrazilBrassica oleracea var. botrytis L. << Couve-flor, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ68-----Calculado
Energykcal16-----Calculado
Moistureg94,80,6094,395,5351,83,246,1600,1681Analítico
Total carbohydratesg3,41-----Calculado
Available carbohydratesg1,36-----Calculado
Proteinsg1,280,051,241,34351,83,246,1600,1681Analítico
Lipidsg0,200,080,120,27351,83,246,1600,1681Analítico
Fiberg2,05-1,962,13251,246,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,320,040,280,35351,83,246,1600,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,08---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,08---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg14,8---11681Analítico
Ironmg0,12---11681Analítico
Sodiummg1,64---11681Analítico
Magnesiummg5,01---11681Analítico
Phosphormg23,4---11681Analítico
Potassiummg74,0---11681Analítico
Zincmg0,24---11681Analítico
Coppermgtr---11681Analítico
Seleniummcg0,34----1745Calculado
Vitamin Amcg3,67----83,1600Calculado
Vitamin Amcg1,83----83,1600Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,03----1742Atribuído
Thiaminemg0,03---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg21,8---11681Analítico
Folatemcg32,7----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing1,280,051,241,34351,83,246,1600,1681Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
83 - Sant´anna ZM, Penteado MVC. Alterações dos carotenóides decorrentes do cozimento convencional e em forno de microondas em três hortaliças. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1996; 32(1): 53-8.
246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
1600 - Sant´Anna ZM. Carotenóides de hortaliças alterações decorrentes do cozimento convencional e em forno micro-ondas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1994. 85 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).