Code: BRC0052B
Description: Cauliflower, boiled, drained, without oil, unsalte, BrazilBrassica oleracea var. botrytis L. << Couve-flor, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 68 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 16 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 94,8 | 0,60 | 94,3 | 95,5 | 3 | 51,83,246,1600,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 3,41 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 1,36 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,28 | 0,05 | 1,24 | 1,34 | 3 | 51,83,246,1600,1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,20 | 0,08 | 0,12 | 0,27 | 3 | 51,83,246,1600,1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,05 | - | 1,96 | 2,13 | 2 | 51,246,1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,32 | 0,04 | 0,28 | 0,35 | 3 | 51,83,246,1600,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 14,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 1,64 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 5,01 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 23,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 74,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,24 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,34 | - | - | - | - | 1745 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 3,67 | - | - | - | - | 83,1600 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 1,83 | - | - | - | - | 83,1600 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 21,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 32,7 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 1,28 | 0,05 | 1,24 | 1,34 | 3 | 51,83,246,1600,1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.83 - Sant´anna ZM, Penteado MVC. Alterações dos carotenóides decorrentes do cozimento convencional e em forno de microondas em três hortaliças. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1996; 32(1): 53-8.
246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
1600 - Sant´Anna ZM. Carotenóides de hortaliças alterações decorrentes do cozimento convencional e em forno micro-ondas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1994. 85 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
