Code: BRC0052F
Description: Meat, beef, liver, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, fígado, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 570 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 135 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 71,3 | - | 71,2 | 71,3 | 2 | 228,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 5,54 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 5,54 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 16,4 | - | 12,1 | 20,7 | 2 | 228,1681 | Calculado |
Lipids | g | 5,35 | - | 5,34 | 5,36 | 2 | 228,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,43 | - | 1,37 | 1,49 | 2 | 228,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 392 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 2,79 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 1,50 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,21 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 4,73 | - | 4,16 | 5,30 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 5,63 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 75,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 18,6 | - | 12,4 | 24,8 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 334 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 264 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,26 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 3,98 | - | 3,46 | 4,50 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 9,01 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 7,30 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 7936 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 7936 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 1,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,56 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,90 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 10,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 58,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 1,28 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 285 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
