Code: BRC0052F
Description: Meat, beef, liver, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, fígado, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ570-----Calculado
Energykcal135-----Calculado
Moistureg71,3-71,271,32228,1681Analítico
Total carbohydratesg5,54-----Calculado
Available carbohydratesg5,54-----Calculado
Proteinsg16,4-12,120,72228,1681Calculado
Lipidsg5,35-5,345,362228,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,43-1,371,492228,1681Analítico
Cholesterolmg392---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,79---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg1,50---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,21---11681Analítico
Calciummg4,73-4,165,302801,1681Analítico
Ironmg5,63---11681Analítico
Sodiummg75,9---11681Analítico
Magnesiummg18,6-12,424,82801,1681Analítico
Phosphormg334---11681Analítico
Potassiummg264---11681Analítico
Manganesemg0,26---11681Analítico
Zincmg3,98-3,464,5021681,1747Analítico
Coppermg9,01---11681Analítico
Seleniummcg7,30---11745Analítico
Vitamin Amcg7936---11681Analítico
Vitamin Amcg7936---11681Analítico
Vitamin Dmcg1,77----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,56----1742Atribuído
Thiaminemg0,14---11681Analítico
Riboflavinmg0,90---11681Analítico
Niacinmg10,7---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg58,3----1742Atribuído
Vitamin Cmg1,28----1742Atribuído
Folatemcg285----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).