Code: BRC0052G
Description: Brazilian cheese, `Minas`,ifresh, Brazil << Queijo, Minas, frescal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1008-----Calculado
Energykcal242-----Calculado
Moistureg59,64,8656,163,02330,1681Analítico
Total carbohydratesg3,02-----Calculado
Available carbohydratesg3,02-----Calculado
Proteinsg15,92,2014,317,42330,1681Analítico
Lipidsg18,62,2517,020,22330,1681Analítico
Fiberg0,00---2330,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,970,102,903,042330,1681Analítico
Cholesterolmg62,0----1681Analítico
Total saturated fatty acidsg11,4----1681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg5,80----1681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,40----1681Analítico
Trans fatty acidsg0,66----1681Analítico
Calciummg61145,75796432801,1681Analítico
Ironmg0,93---11681Analítico
Sodiummg31,2---11681Analítico
Magnesiummg14,811,26,8822,72801,1681Analítico
Phosphormg123---11681Analítico
Potassiummg104---11681Analítico
Manganesemg0,02---11681Analítico
Zincmg1,511,720,292,7321681,1747Analítico
Coppermgtr---11681Analítico
Seleniummcg9,90---11745Analítico
Vitamin Amcg147----1681,1742Analítico
Vitamin Amcg147----1681,1742Analítico
Vitamin Dmcg2,11----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,29----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,25---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg1,40----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00---11681Analítico
Folatemcg5,83----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing15,92,2014,317,42330,1681Analítico

Data source:

330 - Dan Vigor Indústria e Comércio de Laticínios Ltda. Dados analíticos internos.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).