Code: BRC0052T
Description: Soy, grain, toasted (mean of the several samples), BrazilGlycine max L. Merril << Soja, grão, torrado (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1792 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 431 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 6,84 | 1,36 | 4,83 | 8,33 | 5 | 425 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 31,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 10,8 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 33,5 | 0,87 | 32,7 | 34,6 | 5 | 425 | Analítico |
| Lipids | g | 23,6 | 1,03 | 22,3 | 24,7 | 5 | 425 | Analítico |
| Fiber | g | 20,7 | 1,53 | 18,7 | 22,7 | 5 | 425 | Analítico |
| Alcohol | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Ash | g | 4,50 | 0,04 | 4,44 | 4,54 | 5 | 425 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 3,41 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 5,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 13,3 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Calcium | mg | 282 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 6,33 | 0,92 | 6,15 | 8,37 | 5 | 425 | Analítico |
| Sodium | mg | 2,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 285 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 717 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 1830 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 2,56 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 4,98 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 1,69 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 18,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 1,18 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 1,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,89 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,89 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 1,65 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,38 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 6,11 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 381 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 33,5 | 0,87 | 32,7 | 34,6 | 5 | 425 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
425 - Felix MA, Canniatti-Brazaca SG. Disponibilidade de ferro in vitro de grãos de soja tostados por diferentes tratamentos. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(Supl): 78-83.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/