Code: BRC0054B
Description: Potato, arracacha, peeled, boiled, drained, without oil and salt, BrazilChaerophyllum bulbosum << Batata, baroa (mandioquinha, batata salsa), s/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 326 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 77 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 79,3 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 18,9 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 17,2 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 0,85 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Lipids | g | 0,17 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 1,76 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,77 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,04 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | 0,05 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 11,9 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,42 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 2,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 7,58 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 29,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 258 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,38 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,32 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 10,7 | - | - | - | - | 7,95 | Calculado |
Vitamin A | mcg | 5,34 | - | - | - | - | 7,95 | Calculado |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,11 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 1,98 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 17,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 6,94 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Vegetable protein | g | 0,85 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
7 - Almeida LB. Carotenóides e valor provitamínico A de raízes tuberosas de hortaliças e suas alterações no processamento. [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1986. 98 p.95 - Almeida LB, Penteado MVC. Carotenóides e valor pró-vitamínico A da mandioquinha (Arracacia xanthorrhiza Bancr.) consumida em São Paulo, Brasil. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1987; 23: 52-7.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
