Code: BRC0054B
Description: Potato, arracacha, peeled, boiled, drained, without oil and salt, BrazilChaerophyllum bulbosum << Batata, baroa (mandioquinha, batata salsa), s/ casca, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ326-----Calculado
Energykcal77-----Calculado
Moistureg79,3---11681Analítico
Total carbohydratesg18,9-----Calculado
Available carbohydratesg17,2-----Calculado
Proteinsg0,85---11681Analítico
Lipidsg0,17---11681Analítico
Fiberg1,76---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,77---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,05----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg11,9---11681Analítico
Ironmg0,42---11681Analítico
Sodiummg2,10---11681Analítico
Magnesiummg7,58---11681Analítico
Phosphormg29,5---11681Analítico
Potassiummg258---11681Analítico
Zincmg0,38---11681Analítico
Coppermg0,15---11681Analítico
Seleniummcg0,32----1742Atribuído
Vitamin Amcg10,7----7,95Calculado
Vitamin Amcg5,34----7,95Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,11----1742Atribuído
Thiaminemg0,06---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg1,98---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg17,1---11681Analítico
Folatemcg6,94----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing0,85---11681Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

7 - Almeida LB. Carotenóides e valor provitamínico A de raízes tuberosas de hortaliças e suas alterações no processamento. [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1986. 98 p.
95 - Almeida LB, Penteado MVC. Carotenóides e valor pró-vitamínico A da mandioquinha (Arracacia xanthorrhiza Bancr.) consumida em São Paulo, Brasil. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1987; 23: 52-7.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).