Code: BRC0054F
Description: Meat, beef, neck/chuck eye, ground, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, acém, moída, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ541-----Calculado
Energykcal128-----Calculado
Moistureg73,81,3071,574,13228,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg19,71,3618,120,83228,1681Calculado
Lipidsg5,561,004,306,113228,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,940,020,930,963228,1681Analítico
Cholesterolmg55,73,2353,457,921681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,750,072,702,8021681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg2,350,072,302,4021681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,150,070,100,2021681Analítico
Trans fatty acidsg0,150,060,100,1921681Analítico
Calciummg3,66-2,614,7221681Analítico
Ironmg1,64-1,511,7621681Analítico
Sodiummg49,2-48,649,821681Analítico
Magnesiummg13,7-13,314,121681Analítico
Phosphormg150-14415721681Analítico
Potassiummg235-23323721681Analítico
Manganesemgtr---21681Analítico
Zincmg5,77-5,216,3321681Analítico
Coppermg0,06-0,040,0821681Analítico
Seleniummcg3,39----1745,1764Atribuído
Vitamin Amcg2,25----1742Atribuído
Vitamin Amcg2,25----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,07---11742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,12---11742Atribuído
Thiaminemg0,14-0,120,1521681Analítico
Riboflavinmg0,17-0,120,2121681Analítico
Niacinmg3,33-2,334,3321681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,02-0,000,0321681Analítico
Cobalamin (B12) mcg2,81---11742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg2,75----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).