Code: BRC0055A
Description: Crackers, regular (average of several types and brands), Brazil << Biscoito, salgado (média diferentes marcas e tipos), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1846-----Calculado
Energykcal438-----Calculado
Moistureg3,180,722,104,108270,321,341,481,1681Analítico
Total carbohydratesg69,6-----Calculado
Available carbohydratesg66,5-----Calculado
Proteinsg10,91,278,1011,98270,321,341,481,1681Analítico
Lipidsg13,71,4510,914,78270,321,341,481,1681Analítico
Fiberg3,180,942,004,808270,321,341,481,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg2,630,541,663,108270,321,341,481,1681Analítico
CholesterolmgNA------
Total saturated fatty acidsg4,40---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg4,60---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg2,90---11681Analítico
Trans fatty acidsg1,80---11681Analítico
Calciummg20,0---11681Analítico
Ironmg2,20---11681Analítico
Sodiummg854---11681Analítico
Magnesiummg39,7---11681Analítico
Phosphormg148---11681Analítico
Potassiummg180---11681Analítico
Manganesemg0,69---11681Analítico
Zincmg1,550,591,141,9721681,1747Analítico
Coppermg0,18---11681Analítico
Seleniummcg6,40---11745Analítico
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Amcg0,00-----Assumido
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,71---11681Analítico
Riboflavinmg0,13---11681Analítico
Niacinmg7,14---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,17---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg39,8----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugargNA------

Data source:

270 - Instituto de Tecnologia de Alimentos - ITAL. Dados analíticos internos. Campinas.
321 - Nestlé Indústria e Comércio Ltda. Dados analíticos internos.
341 - Marilan Alimentos SA Ind e Com. Dados analíticos internos.
481 - Santucci MCC, Alvim ID, Faria EV, Sgarbieri VC. Efeito do enriquecimento de biscoitos tipo água e sal, com extrato de levedura (Saccharomyces sp.). Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(3): 441-6
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).