Code: BRC0055F
Description: Meat, beef, rump/top/bottom sirloin, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, alcatra, crua (média de amostras frescas, resfriada, congelada), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ564-----Calculado
Energykcal134-----Calculado
Moistureg71,01,3869,572,13421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg23,54,2421,129,83421,1681Calculado
Lipidsg4,472,990,497,833421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,040,061,001,103421,1681Analítico
Cholesterolmg34,5---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,94---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg1,89---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,06---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,10---11681Analítico
Calciummg3,19---11681Analítico
Ironmg1,97---11681Analítico
Sodiummg43,1---11681Analítico
Magnesiummg20,0---11681Analítico
Phosphormg165---11681Analítico
Potassiummg298---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg2,96---11681Analítico
Coppermg0,030,020,020,075839,1681Analítico
Seleniummcg2,56-1,643,4721764Analítico
Vitamin Amcg3,52---11681Analítico
Vitamin Amcg3,52---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,07----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,24----1742Atribuído
Thiaminemg0,12---11681Analítico
Riboflavinmg0,07---11681Analítico
Niacinmg3,59---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg2,24----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
839 - Gonçalves ECBA, Teodoro AJ, Takase I. Teores de cobre em extratos de carne in natura e processada. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(2): 298-302.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).