Code: BRC0055F
Description: Meat, beef, rump/top/bottom sirloin, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, alcatra, crua (média de amostras frescas, resfriada, congelada), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 564 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 134 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 71,0 | 1,38 | 69,5 | 72,1 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 23,5 | 4,24 | 21,1 | 29,8 | 3 | 421,1681 | Calculado |
Lipids | g | 4,47 | 2,99 | 0,49 | 7,83 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,04 | 0,06 | 1,00 | 1,10 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 34,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 1,94 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 1,89 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 3,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,97 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 43,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 20,0 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 165 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 298 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,01 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 2,96 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,03 | 0,02 | 0,02 | 0,07 | 5 | 839,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 2,56 | - | 1,64 | 3,47 | 2 | 1764 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 3,52 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 3,52 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,24 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,07 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 3,59 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 2,24 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.839 - Gonçalves ECBA, Teodoro AJ, Takase I. Teores de cobre em extratos de carne in natura e processada. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(2): 298-302.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.
