Code: BRC0056G
Description: Brazilian cheese, minas (average of several samples), Brazil << Queijo, minas, padrão (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1229-----Calculado
Energykcal295-----Calculado
Moistureg47,61,2946,749,13342,348,1681Analítico
Total carbohydratesg7,54-----Calculado
Available carbohydratesg7,54-----Calculado
Proteinsg20,41,3718,821,23342,348,1681Analítico
Lipidsg20,47,4611,127,94342,348,885,1681Analítico
Fiberg0,00---3342,348,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg4,040,493,494,413342,348,1681Analítico
Cholesterolmg53,122,731,076,33342,348,1681Analítico
Total saturated fatty acidsg8,144,883,5013,231681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg5,59---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,34---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,99---11681Analítico
Calciummg743238446-4342,348,885,1681Analítico
Ironmg0,660,360,221,094885,1681Analítico
Sodiummg665407312-4885,1681Analítico
Magnesiummg45,225,727,163,42885,1681Analítico
Phosphormg3261082494022885,1681Analítico
Potassiummg10718,194,51192885,1681Analítico
Manganesemg0,030,010,020,032885,1681Analítico
Zincmg1,701,390,722,682885,1681Analítico
Coppermg0,050,030,030,072885,1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg92,2----1680Analítico
Vitamin Amcg92,2----1681Analítico
Vitamin Dmcg0,59----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,39----1742Atribuído
Thiaminemg0,03---11681Analítico
Riboflavinmg0,32---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg1,79----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg7,15----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing20,41,3718,821,23342,348,1681Analítico

Data source:

342 - Teixeira Produtos Alimentícios Ltda. Dados analíticos internos.
348 - TECAM Laboratórios. Dados analíticos internos.
885 - Kira CS, Maihara VA. Determinação de elementos essenciais maiores e traço em queijos por espectrometria de emissão atômica com plasma de argônio induzido após digestão parcial. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(3): 446-50.
1680 - LIVRE LIVRE
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).