Code: BRC0057B
Description: Parsley, boiled, drained, without oil, unsalted, BrazilPetroselium spp. << Salsa (salsinha), cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ179-----Calculado
Energykcal42-----Calculado
Moistureg86,50,3986,086,73246,260Analítico
Total carbohydratesg7,61-----Calculado
Available carbohydratesg4,43-----Calculado
Proteinsg3,390,013,383,393246,260Analítico
Lipidsg0,560,100,440,623246,260Analítico
Fiberg3,17---1246,260Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,960,171,862,163246,260Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,07----1681Calculado
Total monounsaturated fatty acidsgtr----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,18----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg213----1681Atribuído
Ironmg3,79----1681Atribuído
Sodiummg2,74----1681Atribuído
Magnesiummg24,9----1681Atribuído
Phosphormg58,8----1681Atribuído
Potassiummg846----1681Atribuído
Manganesemg2,23----1681Assumido
Zincmg1,58----1681Atribuído
Coppermg0,24----1681Atribuído
Seleniummcg0,63----1681Atribuído
Vitamin Amcg558----260Atribuído
Vitamin Amcg279----260Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,53----1742Atribuído
Thiaminemg0,11----1681Atribuído
Riboflavinmg0,17----1681Atribuído
Niacinmg0,82----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,50----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg33,9----1681Atribuído
Folatemcg116----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing3,390,013,383,393246,260Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

246 - Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Food composition and nutrition tables. Stuttgart: MedPharm; 1994.
260 - Bertoli R. Carotenóides e atividade pró-vitamínica A em condimentos e alterações decorrentes de dois tipos de cozimento [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1998. 73 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).