Code: BRC0059E
Description: Fish, saltwater, triggerfish, fresh, BrazilBalistes carolinensis << Peixe, água salgada, porquinho, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ354-----Calculado
Energykcal83-----Calculado
Moistureg78,8-79,279,626,62,1681Analítico
Total carbohydratesg0,04-----Calculado
Available carbohydratesg0,04-----Calculado
Proteinsg19,4-18,620,526,62,1681Calculado
Lipidsg0,66-0,610,7026,62,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,15-1,051,2626,62,1681Analítico
Cholesterolmg48,6---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg0,40---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Trans fatty acidsgtr---11681Analítico
Calciummg25,9---11681Analítico
Ironmg0,39---11681Analítico
Sodiummg66,7---11681Analítico
Magnesiummg24,4---11681Analítico
Phosphormg207---11681Analítico
Potassiummg313---11681Analítico
Manganesemg0,05---11681Analítico
Zincmg0,66---11681Analítico
Coppermg0,04---11681Analítico
Seleniummcg34,0---11514Analítico
Vitamin Amcg4,65---11681Analítico
Vitamin Amcg4,65---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg1,19---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcgNA------
Vitamin CmgNA------
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing19,4-18,620,526,62,1681Analítico

Data source:

6 - Morais C, Aguirre JM, Pizzinatto A, et al. Utilização da fauna acompanhante na captura do camarão-sete-barbas (Xiphopenaeus kroyeri Heller) para obtenção de farinha mista de polpa de peixe e de arroz. Boletim ITAL. 1983; 20(3): 217-37.
62 - Badolato ESG, Carvalho JB, Amaral-Mello MRP, et al. Composição centesimal de ácidos graxos e valor calórico de cinco espécies de peixes marinhos nas diferentes estações do ano. Rev Inst Adolfo Lutz. 1994; 54(1): 27-35.
1514 - Tenuta Filho A, Macedo LFL, Favaro DIT. Concentração e retenção do selênio em peixes marinhos. Ciênc Tecnol Aliment. 2010; 30(Supl 1): 210-4.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).