Code: BRC0059F
Description: Meat, beef, striploin, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, contra-filé, crua (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 803 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 192 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 66,2 | 1,43 | 64,4 | 68,1 | 5 | 228,421,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 20,7 | 2,02 | 19,1 | 24,0 | 5 | 228,421,1681 | Calculado |
Lipids | g | 12,2 | 3,76 | 6,00 | 16,3 | 5 | 228,421,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,90 | 0,08 | 0,80 | 0,99 | 5 | 228,421,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 61,5 | 10,3 | 52,3 | 72,7 | 3 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 5,00 | 2,07 | 2,70 | 6,70 | 3 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 4,23 | 1,48 | 2,60 | 5,50 | 3 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,13 | 0,06 | 0,10 | 0,20 | 3 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,18 | 0,08 | 0,09 | 0,25 | 3 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 3,68 | 0,52 | 3,16 | 4,20 | 3 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,52 | 0,19 | 1,31 | 1,68 | 3 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 45,2 | 7,24 | 38,5 | 52,9 | 3 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 17,6 | 3,35 | 14,0 | 20,6 | 3 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 170 | 11,4 | 163 | 183 | 3 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 288 | 44,9 | 245 | 334 | 3 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,00 | 0,00 | - | 0,01 | 3 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 3,47 | 0,66 | 2,79 | 4,35 | 4 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,04 | 0,00 | 0,04 | 0,05 | 3 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 9,70 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 2,21 | 1,94 | - | 3,59 | 3 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 2,21 | 1,94 | - | 3,59 | 3 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,35 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,61 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,08 | 0,07 | - | 0,14 | 3 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,12 | 0,07 | 0,08 | 0,20 | 3 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 3,70 | 0,99 | 2,68 | 4,64 | 3 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,01 | 0,02 | - | 0,03 | 3 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,81 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
