Code: BRC0060F
Description: Meat, beef, striploin, with fat, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, contra-filé, c/ gordura, crua (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 815 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 195 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 66,3 | 0,77 | 65,7 | 67,3 | 3 | 228,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Proteins | g | 19,9 | 1,03 | 19,1 | 21,2 | 3 | 228,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 12,9 | 0,16 | 12,8 | 13,1 | 3 | 228,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 0,90 | 0,07 | 0,82 | 0,95 | 3 | 228,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 62,5 | 14,4 | 52,3 | 72,7 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total saturated fatty acids | g | 6,15 | 0,78 | 5,60 | 6,70 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 5,05 | 0,64 | 4,60 | 5,50 | 3 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,15 | 0,07 | 0,10 | 0,20 | 3 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | 0,22 | 0,04 | 0,19 | 0,25 | 3 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 3,42 | 0,36 | 3,16 | 3,67 | 3 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 1,43 | 0,17 | 1,31 | 1,56 | 3 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 41,3 | 3,97 | 38,5 | 44,1 | 3 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 16,1 | 2,94 | 14,0 | 18,2 | 3 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 164 | 0,25 | 163 | 164 | 3 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 264 | 28,0 | 245 | 284 | 3 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,00 | 0,00 | - | 0,01 | 3 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 3,54 | 0,78 | 2,79 | 4,35 | 4 | 1681,1747 | Analítico |
| Copper | mg | 0,04 | 0,00 | 0,04 | 0,04 | 3 | 1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 9,70 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 3,32 | 0,38 | - | 3,59 | 3 | 1681 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 3,32 | 0,38 | - | 3,59 | 3 | 1681 | Analítico |
| Vitamin D | mcg | 0,37 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,64 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,12 | 0,02 | - | 0,14 | 3 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,08 | 0,00 | 0,08 | 0,08 | 3 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 3,23 | 0,79 | 2,68 | 3,79 | 3 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,02 | 0,02 | - | 0,03 | 3 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,81 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 19,9 | 1,03 | 19,1 | 21,2 | 3 | 228,1681 | Analítico |
Data source:
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.