Code: BRC0060G
Description: Cheese, parmesan, Brazil << Queijo, minas, tipo parmesão, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1859-----Calculado
Energykcal448-----Calculado
Moistureg24,46,6819,932,13228,342,348,1681Analítico
Total carbohydratesg2,48-----Calculado
Available carbohydratesg0,11-----Calculado
Proteinsg31,93,7228,135,63228,342,348,1681Analítico
Lipidsg35,01,5933,536,73228,342,348,1681Analítico
Fiberg2,38---1342,348Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg6,162,033,988,013228,342,348,1681Analítico
Cholesterolmg110---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg20,6---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg9,09---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,42---11681Analítico
Trans fatty acidsg1,22---11681Analítico
Calciummg102034,499110533342,348,885,1681Analítico
Ironmg1,120,770,241,703342,348,885,1681Analítico
Sodiummg1662401104218443342,348,885,1681Analítico
Magnesiummg33,4-33,439,02885,1681Analítico
Phosphormg744-6697442885,1681Analítico
Potassiummg96,2-93,596,22885,1681Analítico
Manganesemg0,05-0,030,052885,1681Analítico
Zincmg4,36-4,364,902885,1681Analítico
Coppermg0,17-0,030,172885,1681Analítico
Seleniummcg24,0----1742Atribuído
Vitamin Amcg84,0----1681,1742Calculado
Vitamin Amcg76,6----1681,1742Calculado
Vitamin Dmcg0,68---11742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,30----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,42---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,22---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg1,28----1742Atribuído
Vitamin Cmgtr---11681Analítico
Folatemcg7,47----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing31,93,7228,135,63228,342,348,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
342 - Teixeira Produtos Alimentícios Ltda. Dados analíticos internos.
348 - TECAM Laboratórios. Dados analíticos internos.
885 - Kira CS, Maihara VA. Determinação de elementos essenciais maiores e traço em queijos por espectrometria de emissão atômica com plasma de argônio induzido após digestão parcial. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(3): 446-50.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).