Code: BRC0061F
Description: Meat, beef, striploin, without fat, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, contra-filé, s/ gordura, crua (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ802-----Calculado
Energykcal192-----Calculado
Moistureg66,21,4364,468,15228,421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg20,72,0219,124,05228,421,1681Calculado
Lipidsg12,23,766,0016,35228,421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,920,080,800,9951681Analítico
Cholesterolmg59,5---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,70---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg2,60---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,09---11681Analítico
Calciummg4,20---11681Analítico
Ironmg1,68---11681Analítico
Sodiummg52,9---11681Analítico
Magnesiummg20,6---11681Analítico
Phosphormg183---11681Analítico
Potassiummg334---11681Analítico
Manganesemgtr---11681Analítico
Zincmg3,36-3,243,4821681,1747Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
Seleniummcg9,70---11745Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Amcgtr---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,17----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,30----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,20---11681Analítico
Niacinmg4,64---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,76----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).