Code: BRC0062G
Description: Cheese, pasteurized (average of two samples), Brazil << Queijo, pasteurizado (média de diferentes amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1280-----Calculado
Energykcal309-----Calculado
Moistureg54,1-53,754,424,1681Analítico
Total carbohydratesg4,12-----Calculado
Available carbohydratesg4,12-----Calculado
Proteinsg10,5-9,3611,624,1681Analítico
Lipidsg27,9-27,428,424,1681Analítico
FibergNA-----Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,42-3,113,7324,1681Analítico
Cholesterolmg82,2---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg15,9---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg7,30---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,40---11681Analítico
Trans fatty acidsg1,03---11681Analítico
Calciummg323---1598Analítico
Ironmg0,27---11681Analítico
Sodiummg780---11681Analítico
Magnesiummg16,0---11681Analítico
Phosphormg577---11681Analítico
Potassiummg193---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg1,31---11681Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg804----1742Atribuído
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,20---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg1,03---11750Assumido
Vitamin Cmg0,00---11681Analítico
Folatemcg4,04----1750Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing10,5-9,3611,624,1681Analítico

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
598 - Verruma-Bernardi MR, Damásio MH, Valle JLE, Oliveira AJ. Elaboração do queijo mozarela de leite de búfala pelos métodos tradicional e da acidificação direta. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 138-44.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1750 - National Food Institute - Technical University of Denmark. Danish Food Composition Databank. 2015. Disponível em:https://frida.fooddata.dk/?lang=em

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