Code: BRC0063C
Description: Apple, ´Argentina´, with skin, raw, BrazilMalus domestica << Maçã, Argentina, c/ casca, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ276-----Calculado
Energykcal65-----Calculado
Moistureg82,6---11681Analítico
Total carbohydratesg16,6-----Calculado
Available carbohydratesg14,6-----Calculado
Proteinsg0,23---11681Calculado
Lipidsg0,25---11681Analítico
Fiberg2,03---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,29---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,39---11681Analítico
Ironmg0,05---11681Analítico
Sodiummg1,32---11681Analítico
Magnesiummg4,86---11681Analítico
Phosphormg11,4---11681Analítico
Potassiummg117---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmgtr---11681Analítico
Coppermg0,03---11681Analítico
Seleniummcg0,00---11742Atribuído
Vitamin Amcg7,00----1607Calculado
Vitamin Amcg3,50----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,26---11742Atribuído
Thiaminemg0,05---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg1,49---11681Analítico
Folatemcg3,61----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,23---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).