Code: BRC0063F
Description: Meat, beef, flat/round (upper), raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, coxão duro (chã de fora), crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ556-----Calculado
Energykcal132-----Calculado
Moistureg72,0-69,874,12421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg22,0-21,522,42421,1681Analítico
Lipidsg4,96-3,706,222421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,15-1,001,922421,1681Analítico
Cholesterolmg60,0---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,86---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg2,40---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,14---11681Analítico
Calciummg2,95---11681Analítico
Ironmg1,89---11681Analítico
Sodiummg48,5---11681Analítico
Magnesiummg21,1---11681Analítico
Phosphormg188---11681Analítico
Potassiummg357---11681Analítico
Manganesemgtr---11681Analítico
Zincmg2,81---11681Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
Seleniummcg2,87-1,983,7621764Analítico
Vitamin Amcg2,07---11681Analítico
Vitamin Amcg2,07---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,00----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,32----1742Atribuído
Thiaminemg0,12---11681Analítico
Riboflavinmg0,20---11681Analítico
Niacinmg4,38---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg2,78----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).