Code: BRC0064F
Description: Meat, beef, top side/round (lower), without fat, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, coxão mole (polpa, chã de dentro), s/ gordura, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ597-----Calculado
Energykcal142-----Calculado
Moistureg71,832,268,674,54399,421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,01-----Calculado
Available carbohydratesg0,01-----Calculado
Proteinsg20,49,0118,221,24399,421,1681Calculado
Lipidsg6,763,875,508,693421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,0527,51,001,104399,421,1681Analítico
Cholesterolmg83,8---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg3,90---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg3,70---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,14---11681Analítico
Calciummg2,99---11681Analítico
Ironmg1,89---11681Analítico
Sodiummg60,5---11681Analítico
Magnesiummg20,7---11681Analítico
Phosphormg175---11681Analítico
Potassiummg334---11681Analítico
Manganesemg0,00---11681Analítico
Zincmg2,63---11681Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
Seleniummcg2,82-1,863,7821764Analítico
Vitamin Amcg2,61---11681Analítico
Vitamin Amcg2,61---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,17---11681Analítico
Thiaminemg0,12---11681Analítico
Riboflavinmg0,19---11681Analítico
Niacinmg2,32---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,00---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg3,31----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg7,32----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

399 - Almeida JC, Perassolo MS, Camargo JL, et al. Fatty acid composition and cholesterol content of beef and chicken meat in Southern Brazil. Rev Bras Ciênc Farm. 2006; 42(1): 109-17.
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).