Code: BRC0064F
Description: Meat, beef, top side/round (lower), without fat, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, coxão mole (polpa, chã de dentro), s/ gordura, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 597 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 142 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 71,8 | 32,2 | 68,6 | 74,5 | 4 | 399,421,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,01 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,01 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 20,4 | 9,01 | 18,2 | 21,2 | 4 | 399,421,1681 | Calculado |
Lipids | g | 6,76 | 3,87 | 5,50 | 8,69 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 1,05 | 27,5 | 1,00 | 1,10 | 4 | 399,421,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 83,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 3,90 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 3,70 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 2,99 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,89 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 60,5 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 20,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 175 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 334 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Manganese | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 2,63 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 2,82 | - | 1,86 | 3,78 | 2 | 1764 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 2,61 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 2,61 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,17 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Thiamine | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,19 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 2,32 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 3,31 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 7,32 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
399 - Almeida JC, Perassolo MS, Camargo JL, et al. Fatty acid composition and cholesterol content of beef and chicken meat in Southern Brazil. Rev Bras Ciênc Farm. 2006; 42(1): 109-17.421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.
