Code: BRC0064G
Description: Cheese, type prato, Brazil (average of different samples) << Queijo, prato, Brasil (média de diferentes amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1435-----Calculado
Energykcal345-----Calculado
Moistureg44,3-42,449,0327,228,242,1398,1681Analítico
Total carbohydratesg0,20-----Calculado
Available carbohydratesg0,20-----Calculado
Proteinsg24,2-22,725,7227,228,242,1398,1681Analítico
Lipidsg27,6-26,129,1227,228,242,1398,1681Analítico
FibergNA---227,228,242,1398,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,68-3,463,91227,228,242,1398,1681Analítico
Cholesterolmg90,9---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg16,3---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg6,78---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,53---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,87---11681Analítico
Calciummg8021256939393885,1681Analítico
Ironmg0,260,030,230,282885,1681Analítico
Sodiummg55041,95205792885,1681Analítico
Magnesiummg27,90,5527,528,32885,1681Analítico
Phosphormg4679,944604742885,1681Analítico
Potassiummg79,78,7573,585,92885,1681Analítico
Manganesemg0,030,010,020,032885,1681Analítico
Zincmg3,370,143,273,462885,1681Analítico
Coppermg0,070,040,050,102885,1681Analítico
Seleniummcg13,1----1742Atribuído
Vitamin Amcg128----1681Analítico
Vitamin Amcg122----1681Analítico
Vitamin Dmcg0,05----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,24----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,22---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg2,52----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg7,75----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing24,2-22,725,7227,228,242,1398,1681Analítico

Data source:

27 - Vale JLE. Influência de parâmetros físicos químicos na fermentação e filagem do queijo tipo mozarela [tese]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1991. 88 p.
228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
242 - Axiotes VLG. Qualidade protéica de queijos tipo coalho, prato, requeijão do Norte e fundido [dissertação]. Recife: Universidade Federal de Pernambuco, Centro de Ciências da Saúde; 1991. 73 p.
885 - Kira CS, Maihara VA. Determinação de elementos essenciais maiores e traço em queijos por espectrometria de emissão atômica com plasma de argônio induzido após digestão parcial. Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(3): 446-50.
1398 - Rensis CMVB, Petenate AJ, Viotto WH. Caracterização físico-química, reológica e sensorial de queijos tipo Prato com teor reduzido de gordura. Ciênc Tecnol Aliment. 2009; 29(3): 488-94.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).