Code: BRC0065F
Description: Meat, beef, tenderloin, without fat, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, filé mignon, s/ gordura, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ575-----Calculado
Energykcal137-----Calculado
Moistureg71,7---11681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg21,6---11681Calculado
Lipidsg5,61---11681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,07---11681Analítico
Cholesterolmg54,8---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg2,90---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg1,90---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,20---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,11---11681Analítico
Calciummg2,93---11681Analítico
Ironmg1,92---11681Analítico
Sodiummg48,9---11681Analítico
Magnesiummg21,4---11681Analítico
Phosphormg192---11681Analítico
Potassiummg321---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg2,91-2,753,0721681,1747Analítico
Coppermg0,08---11681Analítico
Seleniummcg5,20---11745Analítico
Vitamin Amcg3,63---11681Analítico
Vitamin Amcg3,63---11681Analítico
Vitamin Dmcg0,10----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,23----1742Atribuído
Thiaminemg0,12---11681Analítico
Riboflavinmg0,10---11681Analítico
Niacinmg1,78---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,04---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg3,63----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg4,11----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido

Data source:

1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).