Code: BRC0065G
Description: Brazilian cheese, curd cheese from the north (butter cheese), Brazil << Queijo, requeijão do norte (queijo de manteiga), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ1086-----Calculado
Energykcal260-----Calculado
Moistureg51,0---1242Analítico
Total carbohydratesg0,80-----Calculado
Available carbohydratesg0,80-----Calculado
Proteinsg28,2----242Analítico
Lipidsg16,0----242Analítico
FibergNA----242Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,96----242Analítico
Cholesterolmg49,7----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg8,62----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg3,64----1681Assumido
Total polyunsaturated fatty acidsg0,22----1681Assumido
Trans fatty acidsg0,64----1681Atribuído
Calciummg644----1681Atribuído
Ironmg0,20----1681Atribuído
Sodiummg464----1681Atribuído
Magnesiummg25,1----1681Estimado
Phosphormg372----1681Atribuído
Potassiummg111----1681Atribuído
Manganesemg0,02----1681Analítico
Zincmg2,49----1681Atribuído
Coppermg0,06----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Dmcg0,13----1750Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,33----1750Atribuído
Thiaminemg0,03----1681Atribuído
Riboflavinmg0,30----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,31----1750Atribuído
Vitamin Cmg0,48----1750Atribuído
Folatemcg57,0----1750Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing28,2----242Analítico

Data source:

242 - Axiotes VLG. Qualidade protéica de queijos tipo coalho, prato, requeijão do Norte e fundido [dissertação]. Recife: Universidade Federal de Pernambuco, Centro de Ciências da Saúde; 1991. 73 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1750 - National Food Institute - Technical University of Denmark. Danish Food Composition Databank. 2015. Disponível em:https://frida.fooddata.dk/?lang=em

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).