Code: BRC0065G
Description: Brazilian cheese, curd cheese from the north (butter cheese), Brazil << Queijo, requeijão do norte (queijo de manteiga), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1086 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 260 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 51,0 | - | - | - | 1 | 242 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,80 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,80 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 28,2 | - | - | - | - | 242 | Analítico |
| Lipids | g | 16,0 | - | - | - | - | 242 | Analítico |
| Fiber | g | NA | - | - | - | - | 242 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 3,96 | - | - | - | - | 242 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 49,7 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 8,62 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,64 | - | - | - | - | 1681 | Assumido |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,22 | - | - | - | - | 1681 | Assumido |
| Trans fatty acids | g | 0,64 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Calcium | mg | 644 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Iron | mg | 0,20 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Sodium | mg | 464 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 25,1 | - | - | - | - | 1681 | Estimado |
| Phosphor | mg | 372 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Potassium | mg | 111 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,02 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 2,49 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin D | mcg | 0,13 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,33 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,30 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,31 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,48 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Folate | mcg | 57,0 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 28,2 | - | - | - | - | 242 | Analítico |
Data source:
242 - Axiotes VLG. Qualidade protéica de queijos tipo coalho, prato, requeijão do Norte e fundido [dissertação]. Recife: Universidade Federal de Pernambuco, Centro de Ciências da Saúde; 1991. 73 p.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1750 - National Food Institute - Technical University of Denmark. Danish Food Composition Databank. 2015. Disponível em:https://frida.fooddata.dk/?lang=em