Code: BRC0066T
Description: Green beans, pod, cooked, drained, without oil, unsalted, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Vagem, macarrão, cozida, drenada, s/ óloe, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ125-----Calculado
Energykcal29-----Calculado
Moistureg91,348,093,493,4351,220,1681Analítico
Total carbohydratesg6,82-----Calculado
Available carbohydratesg4,67-----Calculado
Proteinsg1,49-1,491,49251,220Analítico
Lipidsg0,09-0,090,09251,220Analítico
Fiberg2,15-2,152,15251,220Analítico
AlcoholgNA------
Ashg0,29-0,290,29251,220Analítico
Cholesterolmg0,00------
Total saturated fatty acidsg0,02----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,05----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00------
Calciummg45,6----1681Atribuído
Ironmg0,48----1681Atribuído
Sodiummgtr----1681Atribuído
Magnesiummg19,8----1681Atribuído
Phosphormg31,1----1681Atribuído
Potassiummg230----1681Atribuído
Manganesemg0,56----1681Atribuído
Zincmg0,37----1681Atribuído
Coppermg0,06----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin AmcgNA----1681Atribuído
Vitamin Amcg8,33----1681Atribuído
Vitamin Dmcg0,00------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,15----1742Atribuído
Thiaminemg0,00----1681Atribuído
Riboflavinmg0,09----1681Atribuído
Niacinmg0,00----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,00----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00------
Vitamin Cmg1,28----1681Atribuído
Folatemcg26,6----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing1,49-1,491,49251,220Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
220 - Almeida-Muradian LB, Fiorini F. Composição e valor pro-vitamínico A das vagens macarrão e manteiga, comercializadas em São Paulo, Brasil. SEMINA - Rev Cult Cient Univ Est Londrina. 1996; 17(1): 49-52.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).