Code: BRC0068C
Description: Pitanga, surinambcherry, raw, Brazil (average different samples)Eugenia uniflora L. << Pitanga, in natura, Brasil (média diferentes amostras), >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ154-----Calculado
Energykcal36-----Calculado
Moistureg89,4-88,390,52174,1681Analítico
Total carbohydratesg9,25-----Calculado
Available carbohydratesg6,58-----Calculado
Proteinsg0,85-0,760,932174,1681Calculado
Lipidsg0,20-0,170,232174,1681Analítico
Fiberg2,67-2,103,242174,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,32-0,280,372174,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsgNA------
Total monounsaturated fatty acidsgNA------
Total polyunsaturated fatty acidsgNA------
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg15,84,489,6220,0338,278,1681Analítico
Ironmg0,350,170,120,53338,278,1681Analítico
Sodiummg1,43-1,151,702278,1681Analítico
Magnesiummg11,1-10,0012,22278,1681Analítico
Phosphormg16,02,9313,120,0238,278,1681Analítico
Potassiummg201-1132902278,1681Analítico
Manganesemg0,26-0,150,362278,1681Analítico
Zincmg0,20-0,040,352278,1681Analítico
Coppermg0,07-0,060,082278,1681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg136----1044Calculado
Vitamin Amcg68,4----1044Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,03---11681Analítico
Riboflavinmg0,10---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg24,9---11681Analítico
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,85-0,760,932174,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

38 - Silveira NVV, Zamboni CQ, Jakabi M, Anraku TY. Sardinhas inteiras, salgadas e prensadas: condições hogiênico-sanitárias, estado de conservação e valor nutritivo. Rev Inst Adolfo Lutz. 1986; 46(1/2): 111-6.
174 - Salgado MS, Guerra NB, Melo Filho AB. Polpa de Fruta congelada: efeito do processamento sobre o conteúdo de fibra alimentar. Rev Nutr PUCCAMP. 1999; 12(3): 303-8.
278 - Hiane PA, Ramos MIL, Ramos-Filho MM, Barros GEG. Teores de minerais em alguns frutos do estado de Mato Grosso do Sul. Boletim CEPPA. 1992; 10(2): 208-14.
1044 - Porcu OM, Rodriguez-Amaya DB. Variation in the carotenoid composition of the lycopene-rich Brazilian fruit Eugenia uniflora L. Plant Foods Hum Nutr. 2008; 63: 195-9.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).