Code: BRC0068T
Description: Green beans, pod, cooked, drained, without oil, unsalted, BrazilPhaseolus vulgaris L. << Vagem manteiga, cozida, drenada, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 84 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 20 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 93,8 | - | 93,2 | 94,4 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 4,43 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 2,39 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 1,35 | - | 1,21 | 1,48 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Lipids | g | 0,14 | - | 0,12 | 0,16 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Fiber | g | 2,04 | - | 1,83 | 2,24 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Alcohol | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Ash | g | 0,31 | - | 0,26 | 0,36 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,07 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 32,6 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Iron | mg | 0,34 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Sodium | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 14,2 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 22,2 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Potassium | mg | 165 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,40 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Zinc | mg | 0,26 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,05 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 25,9 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 13,0 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,23 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,06 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Niacin | mg | tr | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 0,92 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Folate | mcg | 19,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 1,35 | - | 1,21 | 1,48 | 2 | 51,220 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.220 - Almeida-Muradian LB, Fiorini F. Composição e valor pro-vitamínico A das vagens macarrão e manteiga, comercializadas em São Paulo, Brasil. SEMINA - Rev Cult Cient Univ Est Londrina. 1996; 17(1): 49-52.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/