Code: BRC0070F
Description: Meat, beef, rump tail/bottom sirloin, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, maminha, crua, Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 594 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 141 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 71,5 | - | 70,0 | 72,0 | 2 | 421,1681 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Proteins | g | 21,1 | - | 20,9 | 21,1 | 2 | 421,1681 | Calculado | 
| Lipids | g | 6,37 | - | 5,60 | 7,03 | 2 | 421,1681 | Analítico | 
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 1,01 | - | 1,00 | 1,02 | 2 | 421,1681 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 50,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Total saturated fatty acids | g | 3,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 3,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Trans fatty acids | g | 0,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Calcium | mg | 2,83 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Iron | mg | 1,15 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Sodium | mg | 37,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 15,7 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Phosphor | mg | 181 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Potassium | mg | 273 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Manganese | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Zinc | mg | 3,48 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | 3,18 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Vitamin A | mcg | 3,18 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Vitamin D | mcg | 0,10 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,33 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Thiamine | mg | 0,12 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Riboflavin | mg | 0,08 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Niacin | mg | 4,27 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 2,25 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Animal protein | g | 21,0 | - | 20,9 | 21,1 | 2 | 421,1681 | Analítico | 
Data source:
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/