Code: BRC0071B
Description: Chicory, Curly endive, raw, BrazilCichorium endivia L. << Chicória, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 51 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 12 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 95,1 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 2,76 | - | - | - | - | - | Calculado |
Available carbohydrates | g | 0,56 | - | - | - | - | - | Calculado |
Proteins | g | 1,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 0,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 2,20 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,82 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Total saturated fatty acids | g | 0,03 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | 1 | 1742 | Atribuído |
Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Calcium | mg | 47,4 | - | 44,8 | 50,0 | 2 | 879,1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,48 | - | 0,45 | 0,50 | 2 | 879,1681 | Analítico |
Sodium | mg | 16,3 | - | 13,5 | 19,0 | 2 | 879,1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 15,6 | - | 14,1 | 17,0 | 2 | 879,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 13,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 531 | - | 424 | 638 | 2 | 879,1681 | Analítico |
Zinc | mg | 0,17 | - | 0,09 | 0,24 | 2 | 879,1681 | Analítico |
Copper | mg | 0,05 | - | 0,04 | 0,06 | 2 | 879,1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 0,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 155 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 77,6 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,32 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,03 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,10 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 0,68 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vitamin C | mg | 6,54 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Folate | mcg | 111 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 1,14 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
879 - Kawashima LM, Soares LMV. Mineral profile of raw and cooked leafy vegetables consumed in Southern Brazil. J Food Compos Anal. 2003; 16: 605-11.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
