Code: BRC0071E
Description: Fish, saltwater, sardine, canned in tomato sauce, Brazil << Peixe, água salgada, sardinha, conserva, c/ molho de tomate, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ882-----Calculado
Energykcal211-----Calculado
Moistureg61,0---1333Analítico
Total carbohydratesg0,24-----Calculado
Available carbohydratesg0,02-----Calculado
Proteinsg24,8---1333Analítico
Lipidsg12,4-4,1020,72333,801Analítico
Fiberg0,22---1333Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,60---1333Analítico
Cholesterolmg72,4----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg3,19----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg5,72----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg2,51----1742Atribuído
Trans fatty acidsgNA------
Calciummg484---1801Analítico
Ironmg3,97---11189Analítico
Sodiummg311----1742Atribuído
Magnesiummg40,8---1801Analítico
Phosphormg275----1742Atribuído
Potassiummg256----1742Atribuído
Manganesemg0,17---11189Analítico
Zincmg2,59-2,093,0821189,1747Analítico
Coppermg0,21---11189Analítico
Seleniummcg80,9---11745Analítico
Vitamin AmcgNA------
Vitamin Amcg1,64----1742Atribuído
Vitamin Dmcg229----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,64----1742Atribuído
Thiaminemg0,03----1742Atribuído
Riboflavinmg0,18----1742Atribuído
Niacinmg3,16----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,09----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg6,77----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,75----1742Atribuído
Folatemcg18,0----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatgNA------
Vegetable proteingNA------
Animal proteingNA------

Data source:

333 - Quaker Brasil Ltda. Dados analíticos internos.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1189 - Tarley CRT, Coltro WKT, Matsushita M, Souza NE. Characteristic levels of some heavy metals from Brazilian canned sardines (Sardinella brasiliensis). J Food Compos Anal. 2001; 14: 611-7.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).