Code: BRC0071E
Description: Fish, saltwater, sardine, canned in tomato sauce, Brazil << Peixe, água salgada, sardinha, conserva, c/ molho de tomate, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 882 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 211 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 61,0 | - | - | - | 1 | 333 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,24 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,02 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 24,8 | - | - | - | 1 | 333 | Analítico |
| Lipids | g | 12,4 | - | 4,10 | 20,7 | 2 | 333,801 | Analítico |
| Fiber | g | 0,22 | - | - | - | 1 | 333 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,60 | - | - | - | 1 | 333 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 72,4 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 3,19 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 5,72 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 2,51 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 484 | - | - | - | 1 | 801 | Analítico |
| Iron | mg | 3,97 | - | - | - | 1 | 1189 | Analítico |
| Sodium | mg | 311 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 40,8 | - | - | - | 1 | 801 | Analítico |
| Phosphor | mg | 275 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 256 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | 0,17 | - | - | - | 1 | 1189 | Analítico |
| Zinc | mg | 2,59 | - | 2,09 | 3,08 | 2 | 1189,1747 | Analítico |
| Copper | mg | 0,21 | - | - | - | 1 | 1189 | Analítico |
| Selenium | mcg | 80,9 | - | - | - | 1 | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 1,64 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | 229 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 1,64 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,03 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,18 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 3,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,09 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 6,77 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,75 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 18,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Animal protein | g | NA | - | - | - | - | - | - |
Data source:
333 - Quaker Brasil Ltda. Dados analíticos internos.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1189 - Tarley CRT, Coltro WKT, Matsushita M, Souza NE. Characteristic levels of some heavy metals from Brazilian canned sardines (Sardinella brasiliensis). J Food Compos Anal. 2001; 14: 611-7.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.