Code: BRC0073B
Description: Spinach, boiled, drained, without oil, unsalted, BrazilTetragonia expansa << Espinafre, cozido, drenado, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ82-----Calculado
Energykcal19-----Calculado
Moistureg93,80,7992,994,434,51,83,1600Analítico
Total carbohydratesg3,47-----Calculado
Available carbohydratesg1,57-----Calculado
Proteinsg1,840,121,701,9134,51,83,1600Analítico
Lipidsg0,260,040,210,2934,51,83,1600Analítico
Fiberg1,90---14Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,630,050,590,6834,51,83,1600Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,11---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg66,7----1681Atribuído
Ironmg0,28----1681Atribuído
Sodiummg13,3----1681Assumido
Magnesiummg33,3----1681Atribuído
Phosphormg23,8----1681Atribuído
Potassiummg174----1681Assumido
Manganesemg0,66----1681Atribuído
Zincmg0,18----1681Atribuído
Coppermg0,07----1681Assumido
Seleniummcg0,07----1681Atribuído
Vitamin Amcg219----1681Atribuído
Vitamin Amcg109----1681Atribuído
Vitamin Dmcg0,00----1681Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg2,08----1742Atribuído
Thiaminemg0,07----1681Atribuído
Riboflavinmg0,14----1681Atribuído
Niacinmgtr----1681Assumido
Pyridoxine (B6)mg0,04----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg1,01----1681Atribuído
Folatemcg102----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing1,840,121,701,9134,51,83,1600Analítico
Animal proteing0,00------

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
83 - Sant´anna ZM, Penteado MVC. Alterações dos carotenóides decorrentes do cozimento convencional e em forno de microondas em três hortaliças. Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1996; 32(1): 53-8.
1600 - Sant´Anna ZM. Carotenóides de hortaliças alterações decorrentes do cozimento convencional e em forno micro-ondas [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1994. 85 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).