Code: BRC0075B
Description: Sweet basil, raw, BrazilOcimum basilicum << Manjericão, in natura, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ80-----Calculado
Energykcal19-----Calculado
Moistureg93,0---11681Analítico
Total carbohydratesg3,64-----Calculado
Available carbohydratesg0,34-----Calculado
Proteinsg1,99---11681Calculado
Lipidsg0,39---11681Analítico
Fiberg3,31---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,02---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,13---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,27---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg210---11681Analítico
Ironmg0,97---11681Analítico
Sodiummg3,89---11681Analítico
Magnesiummg57,8---11681Analítico
Phosphormg39,9---11681Analítico
Potassiummg251---11681Analítico
Manganesemg0,17---11681Analítico
Zincmg0,46---11681Analítico
Coppermg0,16---11681Analítico
Seleniummcg0,27---11742Atribuído
Vitamin Amcg1035----1607Calculado
Vitamin Amcg517----1607Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,49---11742Atribuído
Thiaminemg0,06---11681Analítico
Riboflavinmg0,21---11681Analítico
Niacinmg0,90---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,06---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg2,34---11681Analítico
Folatemcg60,3----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing1,99---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).