Code: BRC0075E
Description: Fish, saltwater, sardine, fillet, cooked/30min, without oil, unsalted, BrasilSardinella brasiliensis << Peixe, água salgada, sardinha, filé, cozido/30 min, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ609-----Calculado
Energykcal144-----Calculado
Moistureg63,4---1130Analítico
Total carbohydratesg1,90-----Calculado
Available carbohydratesg1,90-----Calculado
Proteinsg27,3---1130Analítico
Lipidsg3,07----130Atribuído
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg4,37---170,130Analítico
Cholesterolmg24,9----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,63----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,75----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg1,48----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,02----1742Atribuído
Calciummg526----1742Atribuído
Ironmg1,23----1742Atribuído
Sodiummg65,6----1742Atribuído
Magnesiummg42,4----1742Atribuído
Phosphormg686----1742Atribuído
Potassiummg502----1742Atribuído
Manganesemg0,03----1742Atribuído
Zincmg1,79----1742Atribuído
Coppermg0,17----1742Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Dmcg1,29----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,55----1742Atribuído
Thiaminemg0,07---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg7,75---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg6,50----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Assumido
Folatemcg1,48----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing0,00------
Animal proteing27,3---1130Analítico

Data source:

70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.
130 - Silva SMCS, Kuga EK, Mancini Filho J. Efeito do processamento sobre ácidos graxos poliinsaturados da fração lipídica da sardinha (Sardinella brasiliensis) e da tainha (Mugil cephalus). Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1994; 29(1): 41-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).