Code: BRC0075F
Description: Meat, beef, knuckle, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, patinho, crua (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ482-----Calculado
Energykcal114-----Calculado
Moistureg74,51,0272,975,44228,421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg21,10,6020,321,74228,421,1681Calculado
Lipidsg3,331,142,004,514228,421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,050,041,011,104228,421,1681Analítico
Cholesterolmg41,1---11681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,48---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg1,40---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,15---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,06---11681Analítico
Calciummg3,45-3,303,602801,1681Analítico
Ironmg1,78---11681Analítico
Sodiummg49,1---11681Analítico
Magnesiummg21,2-20,122,32801,1681Analítico
Phosphormg170---11681Analítico
Potassiummg317---11681Analítico
Manganesemg0,01---11681Analítico
Zincmg4,31-4,144,4721681,1747Analítico
Coppermg0,05---11681Analítico
Seleniummcg2,220,861,232,8031745,1764Analítico
Vitamin Amcg1,51---11681Analítico
Vitamin Amcg1,51---11681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,12----1742Atribuído
Thiaminemg0,11---11681Analítico
Riboflavinmg0,08---11681Analítico
Niacinmg3,61---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg3,02----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg6,66----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing21,00,6020,321,74228,421,1681Analítico

Data source:

228 - Torres EAFS, Campos NC, Duarte GML, et al. Composição centesimal e valor calórico de alimentos de origem animal. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 145-50.
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
1764 - Pimentel, JAC.Selênio em carne bovina, in natura: avaliação de acordo com procedência e os tipos de corte [dissertação]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2012. 54 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).