Code: BRC0076E
Description: Fish, saltwater, sardine, fillet, microwave/10min, without oil, unsalted, BrazilSardinella brasiliensis << Peixe, sardinha, filé, micro-ondas/10 min, s/ óleo, s/ sal, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ974-----Calculado
Energykcal231-----Calculado
Moistureg46,1---1130Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Calculado
Available carbohydratesg0,00-----Calculado
Proteinsg44,2---1130Analítico
Lipidsg6,02----130Atribuído
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg3,67---170,130Analítico
Cholesterolmg48,8----1742Atribuído
Total saturated fatty acidsg1,23----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg1,47----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg2,89----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Calciummg403----1742Atribuído
Ironmg0,94----1742Atribuído
Sodiummg50,3----1742Atribuído
Magnesiummg32,5----1742Atribuído
Phosphormg526----1742Atribuído
Potassiummg385----1742Atribuído
Manganesemg0,21----1742Atribuído
Zincmg1,38----1742Atribuído
Coppermg0,12----1742Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Amcgtr----1742Atribuído
Vitamin Dmcg2,52----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg1,07----1742Atribuído
Thiaminemg0,05---11681Analítico
Riboflavinmgtr---11681Analítico
Niacinmg5,94---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg4,99----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Assumido
Folatemcg1,14----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00------
Vegetable proteing0,00------
Animal proteing44,2---1130Analítico

Data source:

70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.
130 - Silva SMCS, Kuga EK, Mancini Filho J. Efeito do processamento sobre ácidos graxos poliinsaturados da fração lipídica da sardinha (Sardinella brasiliensis) e da tainha (Mugil cephalus). Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1994; 29(1): 41-6.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).