Code: BRC0077B
Description: Turnip, shelled, raw, BrazilBrassica rapa << Nabo, c/ casca, cru, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ76-----Calculado
Energykcal18-----Calculado
Moistureg94,0-93,896,324,51,1681Analítico
Total carbohydratesg4,46-----Calculado
Available carbohydratesg2,59-----Calculado
Proteinsg0,91-0,621,2024,51,1681Calculado
Lipidsg0,06-0,050,0624,51,1681Analítico
Fiberg1,88-1,112,6424,51,1681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,52-0,290,7524,51,1681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,01---11742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsgtr---11742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,03---11742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg41,0---11681Analítico
Ironmg0,22---11681Analítico
Sodiummg2,38---11681Analítico
Magnesiummg14,1---11681Analítico
Phosphormg16,0---11681Analítico
Potassiummg270---11681Analítico
Manganesemg4,27---11681Analítico
Zincmg0,18---11681Analítico
Coppermg0,04-0,020,072527,1681Analítico
Seleniummcg0,51---11742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Amcg0,00----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,02----1742Atribuído
Thiaminemg0,06---11742Atribuído
Riboflavinmgtr---11742Atribuído
Niacinmgtr---11742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,03---11742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg9,23---11742Atribuído
Folatemcg11,0----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,91-0,621,2024,51,1681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
51 - Mendez MHM, Derivi SCN, Rodriguez MCR, Fernandes ML. Tabela de composição de alimentos. Rio de Janeiro: EDUFF. 1995.
527 - Andrade ECB, Teodoro AJ, Takase I. Determinação dos teores de cobre em diferentes extratos de hortaliças do tipo A e B. Ciênc Tecnol Aliment. 2004; 24(2): 277-81.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).