Code: BRC0077F
Description: Meat, beef, rump cap, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, picanha, crua (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 667 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 159 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 70,0 | 3,77 | 65,6 | 72,4 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 20,4 | 1,24 | 18,8 | 21,3 | 3 | 421,1681 | Calculado |
Lipids | g | 8,68 | 5,35 | 4,74 | 14,7 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,98 | 0,04 | 0,93 | 1,01 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 67,4 | - | 59,6 | 75,2 | 2 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 4,05 | - | 2,00 | 6,10 | 2 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 4,40 | - | 2,10 | 6,70 | 2 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | 0,10 | 0,30 | 2 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,15 | - | 0,04 | 0,25 | 2 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 2,91 | - | 2,42 | 3,39 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Iron | mg | 1,92 | - | 1,71 | 2,13 | 2 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 49,4 | - | 37,6 | 61,1 | 2 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 17,2 | - | 14,2 | 20,3 | 2 | 801,1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 174 | - | 165 | 183 | 2 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 277 | - | 231 | 322 | 2 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 4,00 | - | 3,77 | 4,23 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,07 | - | 0,06 | 0,08 | 2 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Vitamin A | mcg | 1,73 | - | - | 3,46 | 2 | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 1,73 | - | - | 3,46 | 2 | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | 0,13 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,41 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,07 | - | - | 0,13 | 2 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,10 | - | 0,05 | 0,16 | 2 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 3,33 | - | 1,89 | 4,77 | 2 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 2,30 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 20,2 | 1,24 | 18,8 | 21,3 | 3 | 421,1681 | Analítico |
Data source:
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
