Code: BRC0077F
Description: Meat, beef, rump cap, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, picanha, crua (média de várias amostras), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ667-----Calculado
Energykcal159-----Calculado
Moistureg70,03,7765,672,43421,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg20,41,2418,821,33421,1681Calculado
Lipidsg8,685,354,7414,73421,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,980,040,931,013421,1681Analítico
Cholesterolmg67,4-59,675,221681Analítico
Total saturated fatty acidsg4,05-2,006,1021681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg4,40-2,106,7021681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,20-0,100,3021681Analítico
Trans fatty acidsg0,15-0,040,2521681Analítico
Calciummg2,91-2,423,392801,1681Analítico
Ironmg1,92-1,712,1321681Analítico
Sodiummg49,4-37,661,121681Analítico
Magnesiummg17,2-14,220,32801,1681Analítico
Phosphormg174-16518321681Analítico
Potassiummg277-23132221681Analítico
Zincmg4,00-3,774,2321681,1747Analítico
Coppermg0,07-0,060,0821681Analítico
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcg1,73--3,4621681Analítico
Vitamin Amcg1,73--3,4621681Analítico
Vitamin Dmcg0,13----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,41----1742Atribuído
Thiaminemg0,07--0,1321681Analítico
Riboflavinmg0,10-0,050,1621681Analítico
Niacinmg3,33-1,894,7721681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---21681Analítico
Cobalamin (B12) mcg2,30----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
FolatemcgNA------
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing20,21,2418,821,33421,1681Analítico

Data source:

421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
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