Code: BRC0078B
Description: Hearts of palm, canned, drained (average of species - Pupunha and Jussara), Brazil << Palmito, conversa, drenado (média de variedades - Pupunha e Juçara), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 105 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 25 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 90,3 | 0,97 | 89,4 | 91,4 | 3 | 362,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 4,69 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 1,57 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 2,44 | 0,64 | 1,79 | 3,07 | 3 | 362,1681 | Analítico |
| Lipids | g | 0,34 | 0,14 | 0,18 | 0,45 | 3 | 362,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 3,12 | 0,55 | 2,55 | 3,65 | 3 | 362,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | - | - | - | - | - | - | - |
| Ash | g | 2,20 | 0,13 | 2,11 | 2,35 | 3 | 362,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total monounsaturated fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,09 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Trans fatty acids | g | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Calcium | mg | 45,4 | 18,3 | 32,4 | 58,3 | 2 | 1681 | Analítico |
| Iron | mg | 0,24 | 0,09 | 0,18 | 0,30 | 2 | 1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 538 | 34,6 | 513 | 562 | 2 | 1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 29,6 | 5,81 | 25,5 | 33,7 | 2 | 1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 47,6 | 10,4 | 40,3 | 55,0 | 2 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 225 | 26,6 | 206 | 243 | 2 | 1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 5,48 | 7,55 | 0,14 | 10,8 | 2 | 1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,52 | 0,19 | 0,36 | 0,73 | 3 | 1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,15 | 0,10 | 0,08 | 0,23 | 2 | 1681,1747 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,60 | - | - | - | - | 1745 | Analítico |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,05 | - | 0,03 | 0,06 | 2 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | 0,02 | - | tr | 0,04 | 2 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | tr | - | tr | tr | 2 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | tr | tr | 2 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin C | mg | 5,32 | - | 1,98 | 8,66 | 2 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 38,5 | - | - | - | - | 1742 | Calculado |
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Vegetable protein | g | 2,44 | 0,64 | 1,79 | 3,07 | 3 | 362,1681 | - |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
Data source:
362 - Torres EAFS, Garbelotti ML, Neto JMM. The application of hierarchical clusters analysis to the study of the composition of foods. Food Chem. 2006; 99: 622-9.1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.