Code: BRC0081B
Description: Arugula, raw, BrazilEruca sativa L. << Rúcula, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 71 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 17 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 93,5 | - | 92,2 | 94,8 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 2,73 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 0,29 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 2,48 | - | 1,77 | 3,20 | 2 | 362,1681 | Calculado |
| Lipids | g | 0,12 | - | 0,11 | 0,14 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Fiber | g | 2,44 | - | 1,74 | 3,13 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,15 | - | 1,09 | 1,20 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,02 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,01 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,06 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Calcium | mg | 107 | - | 98,0 | 116 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Iron | mg | 1,02 | - | 0,94 | 1,10 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Sodium | mg | 6,71 | - | 4,00 | 9,42 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Magnesium | mg | 23,9 | - | 17,8 | 30,0 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Phosphor | mg | 31,4 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Potassium | mg | 298 | - | 233 | 363 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Manganese | mg | 0,27 | - | 0,24 | 0,30 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Zinc | mg | 0,31 | - | 0,23 | 0,40 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Copper | mg | 0,07 | - | 0,04 | 0,10 | 2 | 879,1681 | Analítico |
| Selenium | mcg | 0,23 | - | - | - | - | 1681 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 564 | - | - | - | - | 883,1607 | Calculado |
| Vitamin A | mcg | 282 | - | - | - | - | 883,1607 | Calculado |
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,08 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,05 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Riboflavin | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Niacin | mg | 0,44 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Cobalamin (B12) | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin C | mg | 57,8 | - | - | - | 1 | 1681 | Analítico |
| Folate | mcg | 75,8 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 2,48 | - | 1,77 | 3,20 | 2 | 362,1681 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
362 - Torres EAFS, Garbelotti ML, Neto JMM. The application of hierarchical clusters analysis to the study of the composition of foods. Food Chem. 2006; 99: 622-9.879 - Kawashima LM, Soares LMV. Mineral profile of raw and cooked leafy vegetables consumed in Southern Brazil. J Food Compos Anal. 2003; 16: 605-11.
883 - Kimura M, Rodriguez-Amaya DB. Carotenoid composition of hydroponic leafy vegetables. J Agric Food Chem. 2003; 51(9): 2603-7.
1607 - Tawata N. Determinação de carotenóides em alimentos brasileiros in natura, processados e preparados para a tabela nacional de composição de alimentos [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 2010. 65 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/