Code: BRC0081F
Description: Meat, beef, dried, salted, raw (average of several samples), BrazilBos taurus << Carne, boi, salgada, crua (média várias amostras: charque, seca, jerked beef), Brasil,  >>
        Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1132 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Energy | kcal | 272 | - | - | - | - | - | Calculado | 
| Moisture | g | 42,0 | 4,91 | 39,2 | 51,2 | 4 | 418,1681 | Analítico | 
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Proteins | g | 22,3 | 4,04 | 19,7 | 29,2 | 4 | 418,1681 | Calculado | 
| Lipids | g | 20,4 | - | 16,8 | 25,4 | 2 | 418,1681 | Analítico | 
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Ash | g | 15,3 | 1,71 | 14,5 | 18,2 | 4 | 418,1681 | Analítico | 
| Cholesterol | mg | 85,2 | - | 80,7 | 91,6 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Total saturated fatty acids | g | 9,70 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Total monounsaturated fatty acids | g | 7,50 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,20 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Trans fatty acids | g | 0,80 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Calcium | mg | 14,1 | - | 14,1 | 15,2 | 3 | 801,1681 | Analítico | 
| Iron | mg | 1,33 | 0,14 | 1,33 | 1,53 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Sodium | mg | 4439 | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Magnesium | mg | 12,2 | - | 12,2 | 13,4 | 2 | 801,1681 | Analítico | 
| Phosphor | mg | 100 | - | 100 | 122 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Potassium | mg | 190 | - | 190 | 236 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Manganese | mg | tr | - | - | 0,01 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Zinc | mg | 3,65 | - | 3,65 | 3,89 | 2 | 1681,1747 | Analítico | 
| Copper | mg | 0,00 | - | - | 0,03 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Selenium | mcg | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Vitamin A | mcg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Vitamin D | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 3,99 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Thiamine | mg | 0,00 | - | 0,00 | 0,12 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Riboflavin | mg | 0,07 | - | 0,07 | 0,07 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Niacin | mg | 2,83 | - | 1,63 | 2,83 | 2 | 1681 | Analítico | 
| Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico | 
| Cobalamin (B12) | mcg | 2,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Folate | mcg | 12,6 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído | 
| Added salt | g | NA | - | - | - | - | - | - | 
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido | 
| Animal protein | g | 22,3 | 4,04 | 19,7 | 29,2 | 4 | 418,1681 | Calculado | 
Data source:
418 - Correia RTP, Biscontini TMB. Influência da dessalga e cozimento sobre a composição química e perfil de ácidos graxos de charque e jerked beef. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(1): 38-42.801 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR. Concentrações de Cálcio e de Magnésio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Braz J Food Technol. 2001; 4: 123-30.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.