Code: BRC0082B
Description: Brazilian leaf, ´Serralha´, raw, BrazilSonchus oleraceus L. << Serralha, folha, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ125-----Calculado
Energykcal30-----Calculado
Moistureg90,2---11681Analítico
Total carbohydratesg4,95-----Calculado
Available carbohydratesg1,43-----Calculado
Proteinsg2,67---11681Calculado
Lipidsg0,74---11681Analítico
Fiberg3,52---11681Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,39---11681Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,10---11681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,30---11681Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg126---11681Analítico
Ironmg1,27---11681Analítico
Sodiummg19,3---11681Analítico
Magnesiummg29,6---11681Analítico
Phosphormg48,3---11681Analítico
Potassiummg265---11681Analítico
Manganesemg0,23---11681Analítico
Zincmg1,33---11681Analítico
Coppermg0,20---11681Analítico
Seleniummcg0,61----1742Atribuído
Vitamin Amcg1210----521,1615Calculado
Vitamin Amcg605----521,1615Calculado
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg2,02----1742Atribuído
Thiaminemgtr---11681Analítico
Riboflavinmg0,11---11681Analítico
Niacinmgtr---11681Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,08---11681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg1,51---11681Analítico
Folatemcg85,7----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing2,67---11681Analítico
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

521 - Almeida-Muradian LB, Vanderlinde DW, Sasaki R. Provitamin A activity of raw and cooked brazilian leaves. Ciênc Tecnol Aliment. 2000; 20(2): 151-3.
1615 - Mercadante AZ. Carotenóides e valores de vitamina A em verduras folhosas: métodos analíticos, influência de alguns fatores e composição de verduras folhosas nativas [dissertação]. Campinas: Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos; 1989. 119 p.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).