Code: BRC0082F
Description: MMeat, beef, salted, desalted, without external fat, raw, BrazilBos taurus << Carne, boi, salgada, dessalgada, s/ gordura externa, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ524-----Calculado
Energykcal124-----Calculado
Moistureg68,2-67,269,22418,421Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg21,0-20,222,02418,421Calculado
Lipidsg4,53----1681Atribuído
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg6,27-6,657,082418,421Analítico
Cholesterolmg20,4----1681Atribuído
Total saturated fatty acidsg1,93----1681Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg1,67----1681Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,07----1681Atribuído
Trans fatty acidsg0,15----1681Atribuído
Calciummg9,20----1681Atribuído
Ironmg0,87----1681Atribuído
Sodiummg2893----1681Atribuído
Magnesiummg7,97----1681Atribuído
Phosphormg65,2----1681Atribuído
Potassiummg123----1681Atribuído
Manganesemgtr----1681Analítico
Zincmg2,38----1681Analítico
Coppermg0,00----1681Atribuído
SeleniummcgNA------
Vitamin Amcgtr----1681Atribuído
Vitamin Amcgtr-----Atribuído
Vitamin Dmcg0,00-----Assumido
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg2,41----1742Atribuído
Thiaminemg0,00-----Assumido
Riboflavinmg0,05----1681Atribuído
Niacinmg1,85----1681Atribuído
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Atribuído
Cobalamin (B12) mcg1,30----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00-----Assumido
Folatemcg8,18----1742Atribuído
Added saltgNA------
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing19,1-20,222,02418,421Calculado

Data source:

418 - Correia RTP, Biscontini TMB. Influência da dessalga e cozimento sobre a composição química e perfil de ácidos graxos de charque e jerked beef. Ciênc Tecnol Aliment. 2003; 23(1): 38-42.
421 - Della Torre JCM, Beraquet NJ. Composição centesimal e teor de colágeno em carne bovina moída. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(2): 223-31.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).