Code: BRC0087E
Description: Fish, freshwater, filet, raw (average of 7 species), Brazil << Peixe, água doce, filé, cru (média de 7 espécies), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ456-----Calculado
Energykcal108-----Calculado
Moistureg77,32,6772,280,3712,70,76,146,214,416,487,493,1681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg18,01,1615,719,2712,70,76,146,214,416,487,493,1681Calculado
Lipidsg4,073,031,319,40712,70,76,146,214,416,487,493,1681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,190,460,842,21712,70,76,146,214,416,487,493,1681Analítico
Cholesterolmg14839,691,31935416,493,1681Analítico
Total saturated fatty acidsg1,841,220,422,5431681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg1,130,980,001,7031681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,850,720,421,7031681Analítico
Trans fatty acidsg0,14---11681Analítico
Calciummg20,87,2115,329,031681Analítico
Ironmg0,300,130,160,4131681Analítico
Sodiummg89,626,865,311831681Analítico
Magnesiummg32,18,9721,838,631681Analítico
Phosphormg21770,313626231681Analítico
Potassiummg36612423,544231681Analítico
Manganesemg0,010,000,010,0231681Analítico
Zincmg0,620,040,590,6631681Analítico
Coppermg0,130,080,050,1231681Analítico
Seleniummcg28,5----1742Atribuído
Vitamin Amcgtr----1681Analítico
Vitamin Amcgtr----1681Analítico
Vitamin Dmcg1,43----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,55----1742Atribuído
Thiaminemg0,01---31681Analítico
Riboflavinmg0,03---11681Analítico
Niacinmgtr---31681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr----1681Analítico
Cobalamin (B12) mcg3,44----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,58----1742Atribuído
Folatemcg13,6----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing18,01,1615,719,2712,70,76,146,214,416,487,493,1681Analítico

Data source:

12 - Zapata JFF, Macedo BA, Martins SCS, Vasconcellos MEL. Salga rápida e secagem da tilápia do Nilo (Sarotherodon niloticus). Boletim SBCTA. 1986; 20(1/2): 17-28.
70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.
76 - Carvalho NLA, Lessi E. Elaboração de uma semi-conserva de pescado de água doce "picles de peixe". Tempo de cura, acidificação, textura e nível de sal. Acta Amaz. 1990; 20: 321-9.
146 - Rocha YR, Aguiar JPL, Marinho HA, Shrimpton R. Aspectos nutritivos de alguns peixes da Amazônia. Acta Amaz. 1982; 12(4): 787-94.
214 - Campos SCB, Isepon JS. Avaliação do desenvolvimento e composição centesimal da corvina de água doce (Plagioscion squamosissimus Hichel) capturada na represa de Ilha Solteira (SP/MG). In: XV Congresso Nacional da SBCTA. Resumos dos trabalhos. 1996; Poços de Caldas.
416 - Caula FCB, Oliveira MP, Maia EL. Teor de colesterol e composição centesimal de algumas espécies de peixes do estado do Ceará. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 959-63.
487 - Simões MR, Ribeiro CFA, Ribeiro SCA, et al. Composição físico-química, microbiológica e rendimento do filé de Tilápia tailandesa (Oreochromis niloticus). Ciênc Tecnol Aliment. 2007; 27(3): 608-13.
493 - Visentainer JV, Saldanha T, Bragagnolo N, Franco MRB. Relação entre teores de colesterol em filés de tilápias e níveis de óleo de linhaça na ração. Ciênc Tecnol Aliment. 2005; 25(2): 310-4.
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).