Code: BRC0087F
Description: Meat, buffalo, rump/top/bottom sirloin, raw, BrazilBubalis bubalis Murrah << Carne, búfalo, alcatra, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 447 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 106 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 75,2 | - | - | - | 1 | 448 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Proteins | g | 21,5 | - | - | - | 1 | 448 | Calculado |
| Lipids | g | 2,20 | - | - | - | 1 | 448 | Atribuído |
| Fiber | g | 0,00 | - | - | - | 3 | 448 | Atribuído |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,14 | - | - | - | 1 | 448 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 83,0 | - | - | - | - | 448 | Atribuído |
| Total saturated fatty acids | g | 0,42 | - | - | - | - | 448 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,29 | - | - | - | - | 448 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,21 | - | - | - | - | 448 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | NA | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 3,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Iron | mg | 2,74 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Sodium | mg | 45,0 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 23,1 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 209 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Potassium | mg | 370 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Manganese | mg | tr | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Zinc | mg | 3,15 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Copper | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 7,34 | - | - | - | - | - | - |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Thiamine | mg | 0,16 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,34 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Niacin | mg | 7,26 | - | - | - | - | - | - |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,82 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | 1,21 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | 0,00 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Folate | mcg | 8,39 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Animal protein | g | 21,5 | - | - | - | 1 | 448 | Analítico |
Data source:
448 - Lira GM, Mancini-Filho J Torres RP, et al. Composição centesimal, valor calórico, teor de colesterol e perfil de ácidos graxos da carne de búfalo (Bubalis bubalis) da cidade de São Luiz do Quitunde-AL. Rev Inst Adolfo Lutz. 2005; 64(1): 31-8.1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/